Tapuda rüşvet operasyonu! Emlak sektöründe skandal

Tapuda rüşvet operasyonu! Emlak sektöründe skandal

Emlak sektörü yaşanan rüşvet skandalı ile sarsıldı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok tapu müdürü gözaltına alındı.

İstanbul'da Başakşehir Tapu Müdürlüğü'ne yönelik gerçekleştirilen geniş çaplı rüşvet operasyonunda, aralarında tapu müdürlerinin ve çeşitli görevlilerin bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet karşılığı yapılan usulsüz tapu işlemleri gün yüzüne çıkarıldı. Operasyon, emlak sektöründeki rüşvet skandalını ortaya çıkardı ve yaklaşık 1 milyon lira değerinde rüşvetin izine ulaşıldı.

96184-1.jpg

1 MİLYON LİRA RÜŞVET ALMIŞLAR

Soruşturma neticesinde, Tapu Müdürlüğü'ndeki bazı yetkililerin rüşvet karşılığı işlem yaptıkları, arşivden usulsüz evrak temin ettikleri ve emlakçılardan alınan rüşvetlerin güvenlik ve temizlik görevlileri aracılığıyla tapu görevlilerine ulaştırıldığı belirlendi. Şüphelilerin toplamda yaklaşık 1 milyon lira rüşvet aldığı tespit edildi.

96184-3.jpg

Soruşturmanın ardından, İstanbul, İzmir, Bursa ve Şırnak'ta eşzamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, olay tarihinde Başakşehir Tapu Müdürlüğü'nde görevli olup, şu anda farklı Tapu Müdürlüklerinde çalışan 2 Tapu Müdürü, 2 Tapu Müdür Yardımcısı ve 2 Tapu Memuru'nun da aralarında bulunduğu 17 şüpheli yakalandı.

96184-2.jpg

Şüphelilere ait dijital materyallere el konuldu ve detaylı incelemelere başlandı. Gözaltına alınan kişiler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.