Dev şirkete büyük ceza: Nedeni belli oldu

Dev şirkete büyük ceza: Nedeni belli oldu

Rekabet Kurumu, Türkiye'nin ünlü grubuna 130,9 milyon lira idari para cezası verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Tetra Pak Paketleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Tetra Laval Holding & Finance SA'ya yönelik yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Kurul, bu ekonomik bütünlüğün "aseptik sıvı gıda karton ambalaj dolum makinesi üretimi ve satışı" ile "aseptik sıvı gıda karton ambalaj üretimi ve satışı" pazarlarında hakim durumda olduğunu belirledi.

Soruşturma sonucunda, Kurul, söz konusu ekonomik bütünlüğün, tescil ettirdiği 3D aseptik prizma şekil marka ve tasarım başvuruları ile değerlendirme aşamasında olan diğer 3D marka başvuruları ve eylemleri aracılığıyla hakimiyetini kötüye kullanarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğine karar verdi.

Bu ihlal nedeniyle, Tetra Pak Paketleme Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ve Tetra Laval Holding & Finance SA'ya müteselsilen 130 milyon 889 bin 523 lira tutarında idari para cezası verildi.

Ayrıca, Kurul, ekonomik bütünlüğün gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 30 gün içinde soruşturmaya konu mevcut marka ve tasarım haklarından vazgeçmesi, değerlendirme aşamasındaki 3D marka başvurularını geri çekmesi ve bu durumu Kuruma bildirmesi gerektiğine hükmetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.