Volvo'dan flaş karar. O modelin fişini çekiyor

Volvo'dan flaş karar. O modelin fişini çekiyor

İsveçli otomotiv devi Volvo, Türkiye operasyonlarında önemli değişikliklere gidiyor.

Şirketin Türkiye Genel Müdürlüğü'ne Çekya'dan gelen Alican Emiroğlu atandı. Emiroğlu, yıl sonuna kadar 850 bin araç satmayı hedeflediklerini duyurdu ve Türkiye pazarından çekilecek bazı modelleri açıkladı.

VOLVO’NUN 2024 PLANLARI

Volvo Türkiye Müdürü Alican Emiroğlu, 2024 yılı hedeflerini ve stratejilerini paylaştı. Şirketin bu yıl 850 bin araç satışı yapmayı planladığını belirten Emiroğlu, pazarın daralmasına rağmen 2024'ü 2023’ün üzerinde kapatmayı hedeflediklerini söyledi.

volvo-xc40.jpgBinek otomobil pazarında geçtiğimiz yıl yüzde 1.2 olan pazar payını, 2024'ün ilk 7 ayında yüzde 1.42’ye çıkararak rekor kırdıklarını açıkladı.

MODEL ÇEKİLME KARARI

Volvo'nun kompakt SUV modeli XC40’ın benzinli motor seçeneği artık sunulmayacak ve model sadece elektrikli EX40 olarak devam edecek. Ayrıca, sedan modellerin Türkiye’ye getirilmesi son gümrük vergileri nedeniyle durdurulacak.

345386.jpgEmiroğlu, yeni yıl itibarıyla Çin'de üretilen sedan modellerin Türkiye'ye getirilmeyeceğini, elektrikli sedan modeller gelene kadar bu segmentte satış yapmayı planlamadıklarını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.