Ünlü otomotiv tedarikçisi iflas etti! Kimse bunu beklemiyordu

Ünlü otomotiv tedarikçisi iflas etti! Kimse bunu beklemiyordu

Birçok şubede toplamda bin çalışanı bulunan ünlü otomotiv tedarikçisi iflas bayrağını çekti.

Ünlü otomotiv tedarikçisi AE-Group iflas etti. Şirketin Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, pazartesi günü Meiningen'deki yerel mahkemede öz yönetim altında iflas işlemleri başlatıldı.

AE-Group, dişli kutuları, silindir kapakları ve araç gövdeleri gibi alüminyum döküm parçaları üretiyordu. Almanya'nın Thüringen eyaletindeki şirket, yaklaşık 600'ü Gerstungen'de olmak üzere dört lokasyonda toplam 1.000 kişiyi istihdam ediyordu. Şirketin bu yılın Şubat ayında sahiplik değişikliği yaşadığı aktarıldı.

s-7a1c7cb68bffb1206890c7054b4049ccf8386900.jpg

AE-Group'un CEO'su Christian Kleinjung, şirketin ve istihdamın korunmasının şu anki öncelikleri olduğunu ifade etti. Şirket, mevcut yönetim ekibiyle birlikte borçlu yönetim altında yeniden yapılandırılacak.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"

İflas bayrağını çeken AE-Group yönetimi, “Bu adımı atmak zorunda olduğumuz için çok üzgünüz” şeklinde bir açıklama yaptı.

impexp.jpg

Yeniden yapılanma sürecinde uzmanlık sağlayan avukat Martin Mucha, maaşlar ve ücretlerin Ekim ayı sonuna kadar iflas ikame yardımları yoluyla güvence altına alınacağını ve ticari faaliyetlerin kesintisiz devam edeceğini belirtti.

EKONOMİK ZORLUKLARLA MÜCADELE ETTİ

AE-Group'un ekonomik zorluklarının sebeplerinden biri, otomobil üreticilerinden gelen talepteki ciddi düşüş olarak gösteriliyor. Ayrıca, Automotive Thüringen endüstri derneğine göre, AE-Group'un üretim süreci yüksek enerji tüketimine sahip ve artan enerji fiyatları durumu daha da zorlaştırdı.

23062021093121.jpg

Thüringen'in yüksek gelirli otomotiv sektörü, son dönemde tesis kapanmaları ve tedarikçi iflasları ile sarsılıyor. Sektör derneğine göre, sadece 2020'nin ilk dört ayında sekiz tedarikçi iflası yaşandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.