Düğünlerde yeni dönem! Hindistan modeli uygulanmaya başladı

Düğünlerde yeni dönem! Hindistan modeli uygulanmaya başladı

Altın fiyatları ile baş edilemeyince düğünlerde Hindistan modeli uygulanmaya başladı.

Son dönemde altın fiyatlarının hızla yükselmesi, evlilik hazırlığı yapan çiftler için zorluklar yaşatmaya devam ediyor. Enflasyonun hızla artması sonucu özellikle alton fiyatları adeta uçuşa geçti. Ancak, bu durum başka durumlara yönelmesine yol açtı.

Uzak Doğu ülkelerinden ithal edilen imitasyon takılar sayesinde düğünlerdeki masraf hafifletiliyor. Yüksek altın fiyatlarından kaçınmak isteyen çiftler, düğünlerinde altın yerine imitasyon takıları tercih etmeye başladı.

dugun-modasi-degisti-altin-fiyatlari-patladi-cin-ve-hindistan-takilari-damatlari-kurtardi-17239080826630-3.jpg

Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte, altın fiyatlarının gram başına 2 bin 500 lirayı geçmesi, çiftleri alternatif arayışına yöneltti. Şanlıurfa'da, düğün hazırlıkları yapanlar Çin ve Hindistan'dan getirilen imitasyon takılara yöneldi. Bu imitasyon takılar, hem uygun fiyatlı hem de 2 yıl garanti sunan seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Şanlıurfa ve çevresindeki illerde, düğünlerde kullanılan altın takıların maliyetleri artarken, çiftler ekonomik alternatiflere yöneliyor. Kuyumcularda 800-900 bin TL'ye satılan altın takı setleri, imitasyon olarak 20-30 bin TL'ye satılıyor. Bakır, çelik ve gümüş gibi madenlerin altın suyuna batırılarak yapılan bu takılar, kalitesine göre 2 yıl garanti ile sunuluyor.

dugun-modasi-degisti-altin-fiyatlari-patladi-cin-ve-hindistan-takilari-damatlari-kurtardi-17239080825652-2.jpg

İMİTASYON TAKILARIN SATIŞI ARTTI

Düğün ve nişanlarda kullanılan imitasyon takılar, son dönemde büyük ilgi görüyor. Balıklıgöl platosundaki çarşıda imitasyon takı satışı yapan esnaf Mesut Ceylan, “Birebir altın ile aynı görünümde olan imitasyon altınlarımızı 2 yıl garantili olarak satışa sunuyoruz. Genellikle yeni evlenecek genç kızlarımız rağbet gösteriyor. En çok satışlarımızı düğün sezonunda yapıyoruz” dedi.

dugun-modasi-degisti-altin-fiyatlari-patladi-cin-ve-hindistan-takilari-damatlari-kurtardi-17239080821724-1.jpg

Esnaf Mehmet Acet ise, “İmitasyon takılar satıyoruz. Madonna olsun, frenk bağı olsun, akıtma olsun, yöresel bilezikler olsun, bu tür takıların satışını yapıyoruz. Altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı imitasyon altına baya rağbet var” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.