Mesai saatleri değişiyor. Bakanlık düğmeye bastı son viraja girildi

Mesai saatleri değişiyor. Bakanlık düğmeye bastı son viraja girildi

Yeni düzenlemeyle birlikte İş Kanunu’nda önemli değişiklikler yapılması için düğmeye basıldı. Bu kapsamda mesai saatleri değişecek.

Mesai saatlerinde ve esnek çalışma modellerinde köklü değişiklikler için hükümet çalışmalara hız verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışanların iş-özel yaşam dengesi gözetilerek daha esnek bir çalışma düzenine geçilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

TEKNİK ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında, uzaktan ve esnek çalışma modelleri detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantıda, çalışma biçimlerindeki yeni ihtiyaçların belirlenmesine yönelik teknik çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

YENİ NESİL ÇALIŞMA MODELLERİ GÜNDEMDE

2024-2026 Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında, uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi esnek çalışma modellerinin, 2024'ün üçüncü çeyreğinde mevzuat düzenlemeleriyle hızla hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu düzenlemelerle, iş dünyasının değişen ihtiyaçları ve çalışanların iş-özel yaşam dengesi dikkate alınacak.

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, esnek çalışma modellerine yönelik düzenlemeler için yoğun mesai harcıyor. 4857 sayılı İş Kanunu'nda yapılması öngörülen değişiklikler kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) temsilcilerinin görüşleri de alındı. Bakanlık, "Uzaktan, Kısmi ve Geçici Süreli Çalışma ile Platform Çalışması Gibi Yeni Nesil Esnek Çalışma Modellerine Dair Mevzuat Değişikliği" konusunda Çalışma Genel Müdürlüğü bünyesinde üç ayrı toplantı düzenledi.

Yeni düzenlemeyle birlikte İş Kanunu’nda önemli değişiklikler yapılacak, mesai saatleri yeniden ayarlanacak ve çalışan odaklı bir yaklaşım benimsenerek mevzuattaki karmaşa giderilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.