e-Devlet'ten yapılan sorgulamalar ücretli mi oldu? Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan flaş açıklama

e-Devlet'ten yapılan sorgulamalar ücretli mi oldu? Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan flaş açıklama

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), son günlerde gündeme gelen "vergi işlemlerinde ücretlendirme" iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), son günlerde gündeme gelen "vergi işlemlerinde ücretlendirme" iddialarını yalanladı. GİB'den yapılan açıklamada, mükelleflerin ve mali müşavirlerin elektronik ortamda yaptıkları vergi sorgulama, beyanname gönderme gibi işlemler için herhangi bir ücret ödemeyecekleri vurgulandı.

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan iddialarda, dijital vergi dairesi ve e-Devlet uygulamaları üzerinden yapılan işlemlerin ücretli hale geleceği öne sürülmüştü. Ancak GİB, bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek, mükelleflerin ücretsiz olarak yararlandığı bu hizmetlerin devam edeceğini açıkladı.

gelir-idaresi.jpg

GİB'DEN AÇIKLAMA

GİB, yaptığı açıklamada, Vergi Usul Kanunu'nda yer alan düzenlemelerin, üçüncü kişilerle paylaşılacak bilgiler için katılma payı alınmasına izin verdiğini ancak bu durumun, mükelleflerin kendi işlemleri için herhangi bir ücret ödemesi anlamına gelmediğini vurguladı.

Açıklamada, "Bankalar, finans kuruluşları gibi kurumların kendi iç işlemleri için vergi bilgilerine ihtiyaç duymaları halinde GİB'den bu bilgilere ücretli olarak ulaşabileceği, ancak mükelleflerin bu durumdan etkilenmeyeceği" belirtildi.

GİB, mükelleflerin haklarını korumaya devam edeceğini ve elektronik hizmetlerin ücretsiz olarak sunulmaya devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.