Mahfi Eğilmez ‘sürpriz olmaz’ diyerek açıkladı: Yüzde 50’nin altına gelecek

Mahfi Eğilmez ‘sürpriz olmaz’ diyerek açıkladı: Yüzde 50’nin altına gelecek

Mahfi Eğilmez, piyasanın kaderin belirleyecek olan FED faiz indirimine ilişkin çarpıcı açıklamalara imza attı.

ABD’de resesyon endişesi ve FED bölgesinden bir indirimin gelmemesi sebebiyle geçtiğimiz günlerde piyasalarda sert satışlar gerçekleşmişti. Pek çok yatırımcı, ise yaşanan düşüş sonrası eldeki birikiminden oldu. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, piyasanın kaderini belirleyen FED faiz indirimi ve Merkez Bankası’ndaki faiz tartışmalarına ilişkin son yaşananları değerlendirdi.

6640b132bf379e51eb969476.jpg

RESESYON VE FAİZ ENDİŞELERİ

Küresel piyasanın beklediği FED faiz indirim sinyali gelmeyince resesyon endişeleri güçlenmişti. Geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan sert düşüş sonrasında resesyon endişesi gündeme taşınmıştı. Ancak, FED tarafının faiz indirimi konusunda sinyal vermeye de başlayınca piyasalarda yükselişler kaydediliyor. FED tarafından ise eylül ayında bir faiz indirimi beklentisi şimdiden oluşmaya başlandı.

dolar-tl-2.jpg

EĞİLMEZ: SÜRPRİZ OLMAZ

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, FED tarafındaki gelişmeleri ve Merkez Bankası’ndan da faiz indirimi beklentilerini değerlendirdi. Eğilmez, “FED tarafının eylül ayında faiz indireceğini düşününler çok fazla. FED’te piyasanın faiz beklentisine uyar, hiç sürpriz olmaz. Artık Merkez Bankası’nın yavaş yavaş faizi indirmesini bekliyorum. Merkez Bankası faizi 1 ila 2 puan indirmeli. Çünkü eylül ayında enflasyonda yüzde 50’nin altına kadar geleceğiz” dedi.

FED faiz kararı toplantısı 18 Eylül 2024 Çarşamba günü gerçekleşecek ve saat 21.00'da eylül ayı faiz kararı açıklanacak. Pek çok uzman ismin görüşü FED’in kritik toplantısında faiz indirimine gideceği yönünde.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.