Dünya'nın dönüş hızı azalıyor. 1 gün artık 24 saat olmayacak

Dünya'nın dönüş hızı azalıyor. 1 gün artık 24 saat olmayacak

Araştırmalar, Ay'ın Dünya'dan giderek uzaklaşmasının gezegenimizin dönüş hızını yavaşlattığını ve bu nedenle günlerin uzadığını gösteriyor. Bilim insanları 1 günün artık 24 saat olmayacağını açıkladı.

Bilim insanlarına göre Dünya’nın dönüş hızının değişmesine neden olabilecek birden fazla faktör var. Konuyla ilgili bilimsel araştırmalar devam ediyor. Ancak uzmanlar jeolojik olayların, iklim değişikliklerinin ve yer kabuğundaki hareketlerin Dünya’nın dönüş hızında değişikliklere neden olabileceği görüşünde birleşiyor.

Araştırmalar, Ay'ın Dünya'dan giderek uzaklaşmasının gezegenimizin dönüş hızını yavaşlattığını ve bu nedenle günlerin uzadığını gösteriyor. Bilim insanları, bu sürecin 200 milyon yıl içinde günlerin 25 saate kadar çıkmasına yol açabileceğini öngörüyor.

Yeni bir çalışma, Ay'ın Dünya'dan uzaklaştıkça gezegendeki yerçekimi etkisinin Dünya'nın dönüş hızını yavaşlattığını ve dolayısıyla günlerin giderek uzadığını ortaya koydu.

Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden jeolog Stephen Meyers, "Ay uzaklaştıkça, Dünya’nın dönüşü, kollarını açarak dönen bir artistik buz pateni sporcusuna benziyor" şeklinde bir açıklamada bulundu. Meyers, bu sürecin yaklaşık 200 milyon yıl süreceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.