Araç sahiplerine 9 bin 943 TL ceza kesilecek! Bunu yapmayanın başı derde girecek

Araç sahiplerine 9 bin 943 TL ceza kesilecek! Bunu yapmayanın başı derde girecek

Aracında bunu yaptırmayanın başı bir hayli derde girecek.

Egzoz muayenesi yapmayan araç sahiplerine 9 bin 943 TL ceza kesilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaklaşık 1 milyon araca bu cezanın uygulandığını duyurdu.

Hava kalitesini artırmak amacıyla tüm illerde Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) ile egzoz muayene denetimlerinin titizlikle gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakan Özhaseki, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "EGEDES sistemiyle ülkemizin her köşesinde egzoz muayenesi denetimlerini aktif olarak yürütüyoruz. Trafikte hava kirliliğine sebep olan araçları tespit edip idari yaptırımlar uyguluyoruz. Şimdiye kadar 1 milyon araç için cezai işlem yapıldı. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre ve sağlıklı bir dünya bırakmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

ikinci-el-arac-alacaklar-dikkat-fiyatlar-56d4b52d.webpEgzoz emisyon ölçümü yapmayan araç sahiplerine 2024 yılı için 9 bin 943 TL ceza kesileceğini belirten Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege, EGEDES projesinin trafik kaynaklı emisyonları azaltmayı hedeflediğini vurguladı.

Ege, projenin plaka tanıma teknolojisi ile trafikteki araçların hareket halinde veya sabit durumda iken plakalarının okunduğunu ve egzoz emisyon ölçümü yapmayan araçlara idari yaptırım uygulandığını açıkladı.

0x0-otomobilde-10-yilin-liderleri-belli-oldu-1520155248360.webp"Bakanlığımızın çalışmaları sonucunda geçen bir yıl içinde yaklaşık 1 milyon aracın egzoz emisyon ölçümü yapmadan trafikte seyrettiğini tespit ettik." diyen Ege, vatandaşları egzoz muayenesi konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Ege, şu ifadelerle devam etti: "Araç sahiplerinden, insan sağlığını göz önünde bulundurarak egzoz emisyon ölçümleri konusunda gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Herhangi bir idari yaptırımla karşılaşmamak için ölçüm sürelerini e-Devlet üzerinden takip etmelerini tavsiye ediyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.