Dizel aracı olanlar dikkat! 40 yıllık sanayi ustaları yaz aylarında ‘başınıza gelmesin’ diyerek uyardı

Dizel aracı olanlar dikkat! 40 yıllık sanayi ustaları yaz aylarında ‘başınıza gelmesin’ diyerek uyardı

40 yıllık sanayi ustaları, sıcaklıkların da artmasıyla otomobillerde oldukça masraflı sorunlara yol açabilecek bu soruna ve sorunun çözümüne dikkat çekti. İşte sizi yüklü meblağlar ödemekten kurtaracak o işlemler.

Haziran ayının da gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarındaki yükseliş, hem vatandaşları hem de pek çok cihazın zorlayacak türden.

Özellikle son yıllarda artan enflasyon ile otomobillerin servis bakımları, parça değişimleri gibi işlemleri de adeta küçük bir servet değerine ulaşmışken, milyonlarca vatandaş aracında arıza çıkarabilecek durumlardan olabildiğince uzak durmaya çalışıyor.

Picture background

40 yıllık sanayi ustaları, yaz aylarında yakıt buharı yastığı oluşumu nedeniyle depodan motora yakıt iletimini bozabilecek yüksek buhar basınçlı kış sınıfı akaryakıt kullanımı konusunda araç sahiplerini uyarırken, böyle bir durumun başınıza gelmemesi için yapmanız gerekenleri tek tek açıkladılar.

Kış sınıfından yaz sınıfına tam bir geçiş, yakıt dağıtım zincirinin her bir seviyesinde yapılmalıdır. Dizel yakıtın hafif bileşeni olan kerosenin, dizel yakıtın ağır bileşeni olan gaz yağı ile tam ve doğru zamanda değiştirilmesi gerekiyor.

Picture background

Üstelik kerosenin ekonomik olarak gaz yağından daha pahalı olması, bu değişikliğin sizi çok daha tasarruflu bir sürüş deneyimini yaşamanızı sağlar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.