Artık bu ürünlerde yenilenerek satılacak

Artık bu ürünlerde yenilenerek satılacak

Yenilenerek yeniden satılabilecek ürünlere yenileri eklendi. Yenilenerek satılacak ürünler Resmi Gazete'de yayımlandı.


Serdar KULAKSIZ / KAMU SON HABER 

Yenilenerek yeniden satılabilecek ürünlere yenileri eklendi. Değişiklik yapılan yönetmeliğe akıllı saatler, bilgisayarlar, oyun konsolları ve modemlerde dahil edildi. 

YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI 
Ticaret Bakanlığı tarafından Yenilenmiş ürünlerin satışı hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik Resmi Gazete''de yayımlandı. 

O ÜRÜNLERDE ARTIK YENİLENECEK 
Yayımlanan yönetmelikte yenilerek satılabilecek ürünlerin sayısı arttı. Cep telefono ve tabletten sonra artık akıllı saatler, bilgisayarlar, oyun konsolları ve modemlerde yenilenerek satılabilecek. 

PİL DEĞİŞİKLİĞİ ZORUNLU OLDU
Yönetmelikte, pil kapasitesi yüzde 85''in altında olan kullanılmış cep telefonlarının yenilenmiş ürün olarak satışa sunulabilmesi için pillerinin değiştirilmesinin zorunlu olduğu belirtildi. 

 

Yönetmelikte yenileme merkezlerinin Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği uyarınca yetkili servis istasyonu sıfatıyla faaliyet göstermelerine ilişkin olarak ise;

Yenileme merkezleri, akıllı saatler, bilgisayarlar, oyun konsolları, modemlerin üreticisi veya ithalatçısı ile yetkili servis sözleşmesi yapabilecekler. Bu ürünlerin üreticisi veya ithalatçısı olan ticari işletmelerin yenileme merkezleri, bu ürünler için kurulması zorunlu olan yetkili servis istasyonlarından biri olarak faaliyet gösterebilecek. Yenilenmiş olan bir ürün birden çok yenilemeye tabi tutulabilecek.

YÖNETMELİKTE YENİLEME MERKEZLERİNİN ŞUBELERİNE İLİŞKİN OLARAK;

Yenileme merkezi, bu Yönetmelik kapsamında yürütülen faaliyetlerin tamamının veya bir kısmının gerçekleştirilmesi için 8 inci maddedeki sermaye şartı dışında bu Yönetmelikteki diğer şartları sağlayan kendisine bağlı şubeler kurabilir. Şubenin faaliyete geçebilmesi için Bakanlıkça veya Türk Standardları Enstitüsü tarafından şubeler için belirlenen düzenleme veya standartlarda yer alan özelliklere uygun olarak alınmış hizmet yeri yeterlilik belgesine sahip olması ve Bakanlığa bildirimde bulunması zorunlu olduğu belirtildi.  Bu Yönetmelik kapsamında şubeler tarafından yürütülen faaliyetler bakımından şube ve bağlı oldukları yenileme merkezi müteselsilen sorumlu olacaklar. 

AYRI KATAGORİDE SATILACAKLAR 
Akıllı saatler, bilgisayarlar, oyun konsulları ve modemlerin uzaktan iletişim araçları kullanılarak satışa sunulması halinde bu ürünlerin kullanılmamış mallardan ve diğer kullanılmış mallardan ayırt edilebilecek şekilde ayrı bir kategoride satışa sunulması zorunlu olacak. Yenileme merkezi, şube, yetkili satıcı ve yetkili alıcı, yenilenmiş ürünler için Bakanlık tarafından belirlenen ayırt edici logoyu reklam ve tanıtımlarında kullanabilecekler.

Yönetmeliğe konulan geçiş hükmünde ise, bu yönetmeliğin yayımı tarihi itibarıyla yenileme yetki belgesine sahip ticari işletmelerden ödenmiş sermaye tutarı 30 milyon Türk Lirasından az olanlar, 01 Ocak 2024 tarihine kadar ödenmiş sermaye tutarını 30 milyon Türk Lirasına tamamlayacaklar. 

 

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.