Asgari ücret ile ilgili Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması. Tarih belli oldu

Asgari ücret ile ilgili Bakan Işıkhan'dan son dakika açıklaması. Tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan son dakika asgari ücret açıklaması geldi.

Asgari ücrete temmuzda ara zam yapılıp yapılmayacağı, on binlerce asgari ücretli çalışanın gündeminde yer almaya başladı. Asgari ücret, son olarak yüzde 49 artış ile birlikte 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Ancak enflasyon nedeniyle yükselen fiyatlar, asgari ücretliler arasında zam beklentisine yol açtı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonları ilgilendiren asgari ücret ve emekli maaşı ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.

AK Parti Grup toplantısı öncesi Işıkhan gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işıkhan, asgari ücrette artış olmayacağını belirtti. Bakan Işıkhan, "Asgari ücrete artış olmayacak. Göstergeler olumlu geliyor, yeni asgari ücreti için aralıkta bir araya geleceğiz. Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak. Emekliler için enflasyon farkı söz konusu. Refah payı gündemimizde yok" dedi.

Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da Temmuz ayında asgari ücret artışı yapılıp yapılmayacağı konusuna ilişkin olarak, “Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, şu anda olmayacağını ifade edebilirim” demişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.