Asgari ücret pazarlığı netlik kazanacak! Bakan Nebati 'den kritik açıklama

Asgari ücret pazarlığı netlik kazanacak! Bakan Nebati 'den kritik açıklama

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı, 14 Aralık'ta ikinci oturumu yapılacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda. Toplantıda taraftarların ilk kez rakam belirtmesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den de bu kapsamda dikkati çeken açıklamalar geldi.

Enflasyonla beraber artan hayat pahalılığından dolayı vatandaşların yeni yılda yüzünü güldürecek bir zam bekleniyor. 

14 Aralık''ta Asgari Ücret Komisyonu''nun ikinci oturumunda zam pazarlığı netlik kazanacak. Öte yandan işveren ve işçi tarafların da rakam telaffuz etmesi beklenmekte.

Kulislerdeki olası senaryolara göre, Ocak 2023 zammı ile yeni asgari ücretin 7 bin 500 ile 8 bin 500 arasında olması bekleniyor.

BAKAN NEBATİ: BÖYLE BİR ADIM ATILMASA İYİ OLUR
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''den de toplantı öncesi dikkati çeken bir açıklama geldi. "Asgari ücret artışı temmuz ayı ile birlikte yüzde 95’i buldu. Bu yılı yüzde 65 enflasyonla geride bırakacağız. Dolayısıyla asgari ücret artışı enflasyona 30 puan fark atmış olacak. Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir. Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adım da atılmasa iyi olur."

ASGARİ ÖNERİLERİ?
Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın anketine göre beklenti 7 bin 845 lira.

CHP 2023 için asgari ücret önerilerinin 10 bin 128 lira olduğunu söyledi. İYİ Parti, bu rakamı 9 bin 600 lira olarak açıkladı.

TÜRK-İŞ ise masaya 7 bin 785 lira ile oturdu.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2023 yılına ilişkin asgari ücret talebini 13 bin 200 lira olarak açıkladı.

TİSK de, herkesin mutabık olacağı rakama razı olduklarını dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.