Bakan Bilgin'den EYT itirafı: Gerçekçi bir çalışma yapmak lazım

Bakan Bilgin'den EYT itirafı: Gerçekçi bir çalışma yapmak lazım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna ilişkin itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. SGK kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, dijitale kaydedilen veriler üzerinde çalışılabildiğini söyledi. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada 8 Eylül 1999 öncesi işe girenlerin SGK kayıtlarının o dönemde dijital kayıt altına alınmadığını, bu nedenle sonraki dönem için çalışmalar yürüttükleri ifadelerine yer verdi.

"MESELENİN BİR BOYUTU İŞ ADAMLARI"

Gerçek Gündem''de yer alan habere göre; EYT sorununa ilişkin TBMM''de sunum yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT konusu Türkiye’nin en önemli konulardan bir tanesidir. Herkesi dinlemek zorundayız. Meselenin bir boyutu iş adamlarının kıdem tazminatı. Öncelikle bizim açımızdan devlet açısında ele alınan konuydu. İşveren kıdemli, tecrübeli, iş becerisi gelişmiş personel yaklaşık yüzde 15. Biz bunları kaybetmek istemeyiz" diye konuştu.

BAKAN BİLGİN''DEN SGK KAYITLARI İTİRAFI

EYT düzenlemesi öncesi SGK kayıtlarına değinen Bakan Bilgin, "99 8 Eylül öncesi işe girenleri kapsıyor. Bu dönemde dijital kayıt sistemi yok. Biz bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman, gerçek boyutları ortaya çıktığı zaman bunu paylaşacağız. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bugün yaş şartı olmasaydı, Haziran ayına göre kaç kişi emekli olabilirdi? Bir milyon 500 bin-600 bin. Bütün verileri alıp gerçekçi bir çalışma yapmamız lazım" dedi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL

Öte yandan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak Bilgin, "Kamuda 32 tür sözleşmeli personel var. Bunların hepsini toparlayıp bir disiplin altına alıyoruz. Bunun içerisinde öğretmenler, aile hekimliği çalışanları, asistanlar, sağlık çalışanları, sanatçılar var. Sözleşmeli personeli hemen kadroya geçiriyoruz. Yaklaşık 500 bine ulaşacak sayı gündemde. Bu çalışmamız teknik olarak bitti. Bu çalışmanın reform niteliğinde olduğunun altını çizmek isterim" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.