EYT'de flaş gelişme: Bakan Bilgin duyurdu!

EYT'de flaş gelişme: Bakan Bilgin duyurdu!

Milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret ve EYT konusuna ilişkin Bakan Bilgin'den flaş açıklamalar geldi.

Asgari ücret ve EYT''ye ilişkin gelişmeleri dört gözle takip eden milyonları ilgilendiren bir haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''den geldi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ziyaretinde konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili görüşmesine dair bilgilere yer verdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu duyuran Bakan Bilgin "Talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey ile çözdük." diye konuştu.

Bakan Bilgin''in açıklamaları şöyle:

BU ORAN ÇALIŞANLARA NEFES ALDIRACAK

"Asgari ücret sosyal barışın ne önemli olguların birisidir. Salı günü ortak imzalarla uzlaşmaya varılacağına inanıyorum. Salı günü Asgari Ücret Tespit Komisyonundan ortak uzlaşı bekliyorum. Çalışanlara rahat nefes aldıracak bir oran belirlenecek.

''YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR''

Teknik çalışmalarımız EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için, özellikle özel sektörlerde çalışan sigortalı işçilerde bu çok yaygın. Herhangi bir kaybı olmasın, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız. Bugünlerde yurtdışındaki konsolosluklarda yoğun bir çalışmamız var.

"KIDEM TAZMİNATINI NUREDDİN BEY İLE ÇÖZDÜK"

Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda kredi verilmesi. Bakan Nebati de bu konuda hazırlıkların yapıldığını aktardılar. Talep gelmişti, çalışmaları yaptık ve kredi konusunu da Nureddin Bey ile çözdük. En önemli sosyal politika araçlarımızdan birisi asgari ücrettir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.