Asgari ücretliye zam yapılmazken, bakanların maaşına dev zam

Asgari ücretliye zam yapılmazken, bakanların maaşına dev zam

Temmuz ayında asgari ücretliye zam yapılmayacağı açıklandı. Bunun akabinde bakanların maaşına yapılacak olan zam gündemde.

Temmuz ayında yapılacak maaş artışları, milletvekili emeklileri ve bakanların maaşlarında büyük yükselişlere işaret ediyor.

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, milletvekili emeklileri 19 bin lira zam alacak. Hem milletvekili hem de emekli aylığı alanlar ise 49 bin lira zamdan yararlanacaklar.

vedat-isikhan-1.webpÖte yandan, bakan maaşlarında da dikkate değer artışlar olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın maaşı %20.3 oranında artırılarak 173,667 TL'ye yükselecek. Bu rakam, yaklaşık olarak 10.2 asgari ücrete denk geliyor.

turkiyenin-gri-listeden-cikmasi-icin-calismalar-hizlandi-bakan-simsekten-aciklama-q5r4.webpAyrıca, Mehmet Şimşek'in toplam aylık geliri 49,000 TL artışla 290,320 TL'ye çıkacak. Bu artışlar, asgari ücretli çalışanlar arasında enflasyon karşısında zorlu bir dönem geçirenler arasında adalet tartışmalarına neden oldu.

Milyonlarca asgari ücretli, maaşlarına yapılan bu büyük artışların yanında, kendi maaşlarında bir iyileştirme görememekten dolayı memnuniyetsizliklerini dile getiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.