Fahrettin Koca istifa mı etti? Flaş iddia’ Dün Erdoğan’a telefon açtı

Fahrettin Koca istifa mı etti? Flaş iddia’ Dün Erdoğan’a telefon açtı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddia edildi. Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Koca'nın istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu belirtiliyor. Koca'nın, 14 Mayıs 2023'teki genel seçim öncesinde de görevinden ayrılacağı iddia edilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanların tamamının milletvekili adayı olacağını duyurmuş, ancak aday gösterilmeyen Koca'nın siyasete devam etmek istemediği öne sürülmüştü.

233766.jpg

Fahrettin Koca'nın dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak görevden affını istediği öne sürülürken Erdoğan'ın bu talebi kabul ettiği iddia edildi.

İsmail Saymaz ise bu konuyu Fahrettin Koca'yı arayarak sordu. İstifa iddialarını soran Saymaz'a, Fahrettin Koca, "Hayatın her hali olabilir" cevabını verdi.

FAHRETTİN KOCA KİMDİR?

Fahrettin Koca, 1965 yılında Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladıktan sonra lise eğitimini Bursa Erkek Lisesi'nde, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde alarak tıp doktoru oldu.

1997 yılında Medipol Hastanesi ve Medipol Üniversitesi'ni kurdu ve Türkiye Eğitim ve Sağlık Araştırma Vakfı'nın kurucu başkanı oldu. Ayrıca İstanbul Medipol Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevini üstlendi. Fahrettin Koca'nın, Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği gibi çeşitli derneklerde üyelikleri bulunmaktadır.

son-dakika-fahrettin-koca-gorevden-ayrildi-mi-984p.webp

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneği Başkanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlıkları da yapmıştır. 2018 yılında yeni sistemin ilk Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın ilgili maddeleri gereğince 28 Mayıs 2023 seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir kez daha Sağlık Bakanı olarak atandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.