Atilla Yeşilada: Bu fırsatı kaçırmayın! Çok kazandıracak

Atilla Yeşilada: Bu fırsatı kaçırmayın! Çok kazandıracak

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, rekor kıracağını belirterek tarih verdi.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Onlardan biri ise yükselişi ile borsa oldu. Ancak borsada yaşanan düşüş yatırımcıları tedirgin etti. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, rekor kıracağını belirterek tarih verdi.

FAİZLER REKOR KIRDI

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesinin ardından mevduat faizleri yüzde 50’e gelirken borsa da 10 bin seviyesini aşarak rekor kırmıştı. Bu gelişme sonrasında Dolar TL tarafı da nasibini aldı.

altin-dolar-1-1606496297.jpg

BORSA DÜŞTÜ

Dolar TL ise 1 aylık serüvende durgunluğunu sürdürüyor. 32,2 seviyesinde takılı kalan dolar geçtiğimiz günlerde 32,3 civarına gelmesi kısa sürdü. Son olarak 32,23 seviyesinde işlem görüyor. Borsa tarafında ise 10 bin 900 seviyesine dayanması sonrasında 10 bin 400 seviyesine iğne attı. Bu düşüş pek çok borsa yatırımcılarını endişelendirdi.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

YEŞİLADA: ALIM FIRSATI RALLİ YAPACAK

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, ise borsada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Yeşilada, çıkan yatırımcıların borsaya geri geldiğini belirtirken, yaz aylarında ekonomi politikasının kötüye gitmeyeceğinin altını çizdi. Yeşilada, “İyi haber borsa alım fırsatıdır, çünkü yabancı payı ve işlem hacmi çok düşükte. Yaz ayları boyunca borsanın sadece bu göstergeyle bir ralli yapacağı düşüncesindeyim” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.