Çamaşır makinesi yarı fiyatına satılıyor

Çamaşır makinesi yarı fiyatına satılıyor

Fiyatıyla dudak uçuklatan çamaşır makinesi yarı fiyatına satıldığı ortaya çıktı.

Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle A’de Z’ye tüm sektörlerde fiyat artışı görüldü. Özellikle beyaz eşyalara pandemi döneminin ardından zam üstüne zam geldi.

Yeni evlenecek çiftler ev kurarken büyük borçlar altına girerken bazı kesimler için eşya değiştirmek hayal oldu. Türkiye’de düğün sezonun açılması ile birlikte evlenecek olan çiftler evlerini düzenlemek için kolları sıvadı.

Ancak yüksek enflasyon düğün alışverişi yapan çiftleri de zor duruma sokuyor. Geçen yıl ortalama kalitede eşyalarla bir ev kurmanın maliyeti 300 bin TL civarındayken neredeyse iki katına çıktı.

2024 yılında bir ev kurma maliyeti 450-500 bin TL’yi bulurken bu rakam düğün masrafları ile beraber 600 bin TL’ye kadar çıkıyor.

6dwruglq1uklcqb0qwsw7w.webp

YARI FİYATINA SATILIYOR

Yeni evlenecek çiftlerin yanı sıra eşyası bozulan veya değiştirmek isteyen vatandaşlar ise uygun fiyatlı eşya bulmak için araştırmalarına devam ediyor. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak’ın ise çamaşır makinesi fiyatı ile ilgili yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Sosyal medya hesabı X’ten paylaşım yapan Hatice Kolçak, Türk markalı çamaşır makinesini yarı fiyatına satıldığını öne sürdü. Kolçak Londra’da yaşayan bir yakının Made in Türkiye etiketli çamaşır makinesinin yarı fiyatına satıldığını söyledi.

beyaz-esya-satislari-gecen-yil-yuzde-16-artti.jpg

Yakının bu iddiasına şaşıran Kolçak, “Bu nasıl oluyor, fabrikadan çıktığı gibi ışınlansa yine kafam almıyor bunun yolu var, vergisi var. Valla anlatmakta zorlanmadım desem yalan olur.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de çamaşır makinesi fiyatları ise kalite ve teknoloji açısından farklılık gösterirken 8 bin TL ve 20 bin TL arasında fiyatları değişiyor.

sdadadsad.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.