Atilla Yeşilada: Bu olursa borsa rekor kıracak

Atilla Yeşilada: Bu olursa borsa rekor kıracak

Atilla Yeşilada, borsanın rekor kıracağı gelişmeyi açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek hedefiyle farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlardan biri ise son zamanlarda borsa mevduat oldu. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, ise borsaya ilişkin kritik detayı açıklayarak yukarı çıkışın yolunu açıkladı.

FAİZLER REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası politika faizinde rekor bir artışa giderek yüzde 50 seviyelere kadar geldi. Bu artış ile birlikte mevduat faizleri de tarihi bir ilke imza atarak yüzde 50 seviyelerine kadar ilerledi. Pek çok yatırımcı ise faizlerdeki artışa yöneldi. Borsada aynı şekilde yabancı ve yerli yatırımcının ilgisini çekti.

dolar-tl.jpg

MEVDUAT VE BORSAYA OLAN İLGİ ARTIYOR

Dolar TL tarafında ise durgunluk devam ediyor. 2 gün önce 32,3 seviyesine 1 ay sonra gelen dolar yeniden 32,2 seviyesine geriledi. Dolar TL tarafındaki sabit ilerleyiş ise mevduat ve borsaya yönelimi hızlandırdı.

YEŞİLADA: YUKARI ÇIKIŞIN YOLU AÇILACAK

Borsa tarafında ise son 2 gündür bir düşüş yaşansa da uzman isimler alım fırsatı olarak değerlendiriyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, borsanın düşmeyeceğini belirtirken, 11 bin hedefine gelindiğini söyledi. Yeşilada, “14 bin ile 15 bin hedefi rahatlıkla telaffuz ediliyor. Ama Mehmet Şimşek'in bu paketi bir iki hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a onaylatırsa en azından borsaya sıkıntı yaratan bir risk ortadan kalkacak. Yukarı çıkışın yolu açılacağını bekliyorum” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.