Atilla Yeşilada: Oluk oluk para yağacak

Atilla Yeşilada: Oluk oluk para yağacak

Atilla Yeşilada, para gelmeye devam edeceğini açıkladı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, yatırımcılara kritik tavsiyede bulunarak para gelmeye devam edeceğini açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki maddi birikimi katlamak amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Onlardan bazıları ise son dönemde yükselişleri ile dikkat çeken; döviz, altın ve borsa oldu. Ancak faiz artırımı ile beraber mevduat faizleri de gözleri üzerine dolduruyor

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

YABANCI YATIRIMCI FAİZE GELİYOR

Türkiye’de Merkez Bankası faizi geçtiğimiz aylarda sabit tutarak yüzde 50’de bırakmıştı. Bu karar sonrasında dolar tarafında durgunluk yaşarken mevduat faizleri ise dikkat çekti. Faizlerin yüzdee 50 seviyeye gelerek çoğu yatırım aracına göre risksiz ve çok kazandırdığı görülürken, yabancı yatırımcının da yoğun ilgisi ile karşılaştı.

1702023361-mevduat-faizinde-yaris-hizlandi-banka-faizi-yuzde-50ye-dayandi.webp

YEŞİLADA: PARA GELMEYE DEVAM EDER

ABD tarafında FED’in faizi sabit tutma kararının Türkiye’ye etkisi ne olacağına dair uzman isimler yorumlarını paylaşıyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, canlı yayında FED’in kararını değerlendirdi. Yeşilada, “FED'in kararının Türkiye'ye büyük bir etkisi olur ama hissetmeyiz. Çünkü Türkiye'de programa güven var. Dolayısıyla Carry trade swap parası gelmeye devam eder. Hisse senetleri biraz daha zorlanır” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.