Dev Türk şirket iflas etti! Duyan kulaklarına inanamadı

Dev Türk şirket iflas etti! Duyan kulaklarına inanamadı

Yüksek enflasyon, artan ekonomik kriz nedeniyle maliyetlerini karşılayamayan şirketler çareyi iflas mahkemelerine başvurmakta ararken farklı bir gelişme yaşandı.

1980 yılında orta gerilim şalt cihazları üretmek için kurulan Elimsan, uzun yıllar boyu Kocaeli’nin en önemli fabrikalarından birisi oldu. Bundan bir süre önce Suudi Arabistan’a satılan Türk şirketi yaşanan yeni gelişmeyle iflas ettiği ortaya çıktı.

Şirketin Merkez binası Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bulunuyordu ve dünyanın orta ve yüksek gerilim kablo imalatçılarından biri olan Saudi Cable Grup, Elimsan’ın hisselerini 2008 yılı içinde devralmıştı.

Birçok insana ekmek kapısı olan şirket, geçtiğimiz yıl kapanmıştı. Binası ve arsası icradan satışa çıkarılan şirket için şimdi de iflas kararı alındı.

MAHKAME KARARINI VERDİ

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 5 Haziran tarihinde verilen kararda, Elimsan Metaluji ve Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Elimsan Şalt cihazları ve Elektromekanik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin iflaslarına karar verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.