Türk tekstil devi iflasın pençesinde! Yüzlerce çalışanı işsizler kervanına katılacak

Türk tekstil devi iflasın pençesinde! Yüzlerce çalışanı işsizler kervanına katılacak

Ülkemizde ardı ardına gelen iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi. Ünlü Türk tekstil devi konkordato talebinde bulundu.

Türkiye'de ekonomik krizin etkileri gözle görülür bir şekilde artmaya devam ederken, ardı ardına gelen iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi.

4I3A8226

Büyük, küçük birçok şirket finansal zorluklarla karşı karşıya iflas da kaçınılmaz oluyor. Özellikle bu zor dönemlerde konkordato talebinde bulunan firmaların arasına, 2019 yılında İstanbul’da kurulan Sunrise Design Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş’de katıldı.

Yüksek enflasyon, azalan alım gücü ve maliyetlerin arması gibi bir çok nedenden dolayı ekonomik anlamda zorluklar yaşayan tekstil devi, iflastan kaçınmak için konkordato talebinde bulundu.

4I3A8105

Sunrise Design'ın konkordato talebi, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından şu anda inceleniyor. Bu kapsamda, şirket için 24 Mayıs 2024 tarihinden itibaren üç ay süreyle geçici mühlet kararı alındı. Bu kararın amacı, şirketin mali durumunu düzeltmek ve alacaklıları ile anlaşma sağlamak için zaman kazandırmayı amaçlıyor.

4I3A8153

Mahkeme, alacaklılara ilanın yayımlanmasından itibaren yedi iş günü içinde itiraz etme hakkı tanıdı. Mahkeme kararı, resmi ilan yoluyla duyuruldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.