Atilla Yeşilada: Para yağacak hazır olun

Atilla Yeşilada: Para yağacak hazır olun

Atilla Yeşilada ‘para basacak’ yatırım aracını açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmeye devam ediyor. Dolar, altın borsa, mevduat faizler son zamanlarda dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ‘para basacak’ yatırım aracını açıkladı.

BORSA VE MEVDUAT DÜŞTÜ

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine kadar çıkarması neticesinde mevduat faizi yüzde 55 seviyesine kadar geldi. Borsa İstanbul ise 10 bin rekorunu aşarak 11 bin seviyesine çıkmıştı. Ancak son günlerde mevduat faizleri yüzde 51 seviyesine kadar düşüş sergilerken, BİST 100’de 10 bin 139 seviyesine düştü.

dolar-tl-turk-lirasi-0000-002.jpg

DOLAR TL’DE DALGALANMA

Borsa ve mevduattaki dalgalanmaların ana sebebi olarak ise vergilendirmenin gündemde konuşulması oldu. Dolar TL tarafında ise 2 aylık durgunluk yerini dalgalanmalı bir piyasaya bıraktırdı. Son günlerdeki ekonomik gelişmelere karşın uzmanlarda yorumlarını açıklıyor.

1702023361-mevduat-faizinde-yaris-hizlandi-banka-faizi-yuzde-50ye-dayandi.webp

YEŞİLADA: ARTIŞA GEÇECEK

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, araştırmalarına dayanarak dolar tarafının kış aylarında artışa geçeceğini söylerken, borsa ve mevduatın FED faiz indirimi sonrasında yüzde 60’a dayanacağı söyledi. Yeşilada, “BİST 100 için 12 aylık hedefim 14 bin ile 15 bin arasında mevduatta ise yüzde 60 göreceğiz. Merkez Bankası'nın ’dolar daha düşmesin diye döviz aldığını görüyorum. Dolayısıyla borsada bu raporların vurguladığı gibi yılda yüzde 30 prim yapacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.