Ünlü Türk tekstil devi iflas etti! Onlarca ülkeye ihracat yapıyordu

Ünlü Türk tekstil devi iflas etti! Onlarca ülkeye ihracat yapıyordu

Tekstil sektöründe 1985 yılında faaliyetlerine başlayan ve onlarca ülkeye ihracat yapan firma iflas etti.

Türk ekonomisi kötü gidişe bir türlü dur diyemiyor. Onlarca şirket ya konkordato talep ediyor ya da iflasını açıklıyor. Bu durum, her geçen gün işsizlik sorununu derinleştiriyor.

34 ülkeye ihracat yapan Türk tekstil devi iflasın eşiğinde

Son olarak, Bursa İnegöl'de 39 yıldır faaliyet gösteren Armes Home adlı Türk tekstil devi iflas etti. Konkordato talep eden şirket, belirlenen kriterlere uyamadığı için iflasını ilan etmek zorunda kaldı.

Bursa İflas Müdürlüğü, Armes Home'nin iflasını duyurdu ve şirketin tasfiye sürecinin başladığını açıkladı. Aynı zamanda, alacaklıların başvurularını beklediklerini de belirtti.

Türkiye'nin 54 yıllık tekstil devi iflas bayrağını çekti! Tüm dünyaya ihracat yapıyordu, konkordato ilan ettiler: Yüzlerce çalışan işsiz kalacak | Türkiye Gazetesi

34 ÜLKEYE İHRACAY YAPIYOR

Bursa İnegöl'de 4 dönümlük tesis içinde faaliyet gösteren ve dünyanın 34 ülkesine ihracat yapan Türk tekstil devi Armes Home iflas etti. Konkordato ilan eden dev şirkete verilen mühlet 13 Nisan 2024 günü sona ermişti.

MAHKEME ÇAĞRI YAPTI

Bursa'da 4 dönümlük bir tesis içinde faaliyet gösteren ve 34 ülkeye ihracat gerçekleştiren Armes Home'nin iflas bayrağını çekmese sektörde bomba etkisi yaptı. Çalışanlar da işsizler ordusuna katıldı.

5.jpg

Tekstil devinin temelleri 1985 yılında İbrahim Özdemir ve Semra Özdemir tarafından İnegöl Çarşısı'nda Özgür Çeyiz adıyla atıldı. Daha sonra tekstil firması Armes Home adını aldı.

Tekstil devinin ekonomik zorluklar nedeniyle faaliyetlerine son vermek zorunda kaldığı açıklandı.

Bursa İflas Müdürlüğü 15 Ağustos 2024 tarihinde Bursa BAM 4. Kat C Blok "Hakim Savcı Yard. Uyg. Merk." adresinde yapılacak olan ilk alacaklılar toplantısına katılım çağrısı yaptı.

4.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.