Türk çorap devi iflasın eşiğinde! Yüzlerce kişi işsiz kalacak

Türk çorap devi iflasın eşiğinde! Yüzlerce kişi işsiz kalacak

Peş peşe gelen iflas haberlerine bir yenisi daha eklendi! 56 yıldır faaliyette olan Türk çorap devinin iflas başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Artan enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle birçok şirket maliyetlerini karşılayamaz hale geldi.

Durum böyle olunca kazandıkları parayla değirmeni döndüremeyen şirketler çareyi konkordato talebinde bulunmakta buluyor. Hemen hemen her gün yeni bir iflas haberi gelirken bu sefer ki iflas haberi de ünlü Türk çorap devinden geldi.

Türkiye'nin dev çorap firması iflasın pençesinde. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'ya ihraç ediyordu

Düzce Gümüşova ilçesinde üretim tesisi olan ve 56 yıldır faaliyet gösteren Kırmızıtaş Çorap ve Redstone Otomotiv şirketinin konkordato talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Konkordato talebinde bulunan şirket, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu gibi çeşitli ülkelere ürünlerini ihraç ediyordu.

İstanbul Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Kırmızıtaş Çorap Tekstil Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Redstone Otomotiv Tekstil Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato başvurusunu reddetti.

Türkiye'nin dev çorap firması iflasın pençesinde. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'ya ihraç ediyordu

Mahkeme, 10 milyon TL sermayeye sahip bu şirketlerin taleplerini kabul etmedi. 1968 yılında Yeşildirek'te kurulan bu büyük firma, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın birçok ülkesine ihracat yapmaktaydı. Düzce Gümüşova'da üretim tesisi bulunan şirketin iflasın eşiğinde olduğu ifade edildi.

YÜZLERCE KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Yüzlerce çalışanı da işsizler ordusuna katılacak. Bir çalışan duruma isyan ederek "Böyle büyük şirketlere devlet sahip çıkmalı. Kendimden örnek verecek olursam şimdi işsiz kalacağım. Nerede iş bulup ailemi nasıl geçindireceğim" diye konuştu.

gfdagad.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.