Türk milyarder iflas eden bira şirketini satın aldı ‘Kimse beklemiyordu’

Türk milyarder iflas eden bira şirketini satın aldı ‘Kimse beklemiyordu’

İflas bayrağını çeken bira şirketini ünlü yoğurt markasının sahibi Türk milyarder satın aldı.

Ünlü yoğurt markası Chobani'nin sahibi Hamdi Ulukaya, yeni bir yatırım için anlaşma yaptı. Anchor Brewing adlı şirketi satın alan Ulakaya'nın satın aldığı şirket, geçen yıl iflas bayrağını çekmişti.

Ünlü yoğurt markası Chobani CEO'su Anchor Brewing'i satın aldı. Geçen yıl iflas eden İkonik butik bira fabrikasının yeniden canlanacağının sözünü veren Hamdi Ulukaya’nın, San Franciscolu Anchor Steam üreticisinin tüm varlıklarını satın aldığı bildirildi.

ABD'de satılan ve oldukça popüler olan ünlü Chobani Yoğurtlarının sahibi Hakan Ulukaya, 127 yıllık mirası kurtaracak bir hamleyle Anchor Brewing Company'yi resmen satın aldı. Konuyla ilgili Ulukaya, markanın yeniden canlanacağı ifade etti.

hamdi-ulukaya-chobani-1.jpg

SAN FRANCİSCO'YU ÖZEL YAPAN BİR FİRMA

Satın alma olayına ilişkin yapılan basın açıklamasında, Chobani CEO'sunun ofisi Shepherd Futures, satın almanın ne kadar bir fiyata gerçekleştiğini söylemedi.

ABD’de tüketilen en popüler biralardan olduğu kaydedilen ‘Anchor Steam’ ve ‘Christmas Ale’i üreten Anchor Steam Company’i satın alan Hamdi Ulukaya, Anchor'un San Francisco'yu özel yapan bir firma olduğunu söyledi.

1717178629153.webp

Şirketin yeniden doğuşunun bir parçası olmaktan büyük heyecan duyduğunu aktaran Ulukaya şehre, tarihine ve cazibesine aşık olduğunu dile getirdi. Böyle yerlerde doğan markaların inanılmaz derecede özel olduğuna inandığını aktaran Ulukaya, bu tarz şeylere saygı duyulması gerektiğine inandığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.