Dev kimya şirketi iflasın pençesinde! Mahkeme 3 ay süre verdi

Dev kimya şirketi iflasın pençesinde! Mahkeme 3 ay süre verdi

Artan enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle maliyetlerini karşılamakta zorlanan şirketler çareyi iflas mahkemelerine başvurmakta buluyor. Bu sefer iflas mahkemesinin yolunu dev kimya şirketi tuttu.

Ekonomide yaşanan zorluklar, bazı şirketleri etkilemeye devam ediyor. Kimya sektörünün önemli isimlerinden biri olan Winner Kimya, yaşadığı mali krizi aşmayı başaramadı. Murat Ertay ve Tuğba Çetin, hem şahsen hem de şirketleri adına konkordato talebinde bulundu.

MAHKEME 3 AY SÜRE VERDİ

2015 yılında kurulan firma, Niğde ve Gebze'deki tesislerinde üretim yapmaktadır. Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi, 2024/426 esas numaralı davada önemli bir karara imza attı. Davacılar Murat Ertay, Tuğba Çetin, Marmara Kalsit ve Madencilik İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi ile Winner Kimya Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebi üzerine mahkeme, 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

screenshot-001.png

"GEÇİCİ KOMİSERLER ATANDI"

Mahkeme, geçici mühlet kararıyla birlikte ihtiyati tedbir kararı da aldı. Bu kararın ardından mali müşavir Çetin Keşaplı, mali müşavir Serpil Demirci ve hukukçu Levent Biçer geçici komiser olarak atandı. Karar, 3 Haziran 2024 saat 11:00 itibarıyla yürürlüğe girecek.

"ALACAKLILARIN İTİRAZ HAKKI BULUNUYOR"

İcra ve İflas Kanunu'nun (İİK) 288. maddesi uyarınca, geçici mühlet kararına alacaklıların itiraz hakkı bulunmaktadır. Alacaklılar, ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde dilekçeyle itiraz edebilirler. Bu süre zarfında, konkordato mühletinin verilmesini gerektiren bir durumun olmadığını kanıtlamak mümkündür.

İflas haberleri peş peşe geliyor! Türkiye'nin kimya devinden kötü haber: Konkordato istediler

ÖN İNCELEME DURUŞMASI TARİHİ BELİRLENDİ

Mahkeme, ön inceleme duruşmasının 2 Eylül 2024 günü saat 14:00'te yapılacağını açıkladı. Bu duruşmada, konkordato talebinin değerlendirilmesi ve alacaklıların itirazlarının dinlenmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.