Atilla Yeşilada: Rekor düşecek hazır olun

Atilla Yeşilada: Rekor düşecek hazır olun

Atilla Yeşilada, rekor düşüşü işaret ederek o yatırım aracı konusunda uyarıda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Onlardan biri ise son zamanlarda faiz artırımı ile beraber mevduat faizleri oldu. Dolar tarafında ise düşüş sonrası toparlanması da dikkat çekti. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, rekor düşüşü işaret ederek o yatırım aracı konusunda uyarıda bulundu.

FAİZ SONRASI BORSA REKOR KIRMIŞTI

Merkezi Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine kadar artırarak rekor seviyeye ulaştırmıştı. Son açıklamada ise faiz sabit kalmıştı. Mevduat faizleri son günlerde 50 seviyelerinde seyrederken borsa tarafı da 11 bin seviyesini aşarak rekor tazelemişti.

dolar-tl-2.jpg

DOLAR YÜKSELDİ, BORSA DÜŞTÜ

Dolar TL tarafında ise son 2 aylık düşüş trendi, yerini yükselişe bıraktı. Dolar TL, 33 TL seviyesinde işlem görüyor. BİST 100 ise yüzde 7 değer kaybederek 10 bin 868 seviyesine iğne attı. Doların çıkışı ve borsanın inişi ise yatırımcıları heyecanlandırdı.

dolar-9.jpg

YEŞİLADA: 31’E KADAR DÜŞEBİLİR

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, borsa ve dolar tarafında yaşanan son gelişmeleri değerlendirirken dolar için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeşilada, “Merkez Bankası döviz satarak Türk lirası likiditesini emecek. Bir şeyin satışı arttığın da veya fiyatı arttığı zaman fiyatı düşer. Zaten yerli ve yabancıdan çok küçük bir talep var. Yazın da cariyi fazla vereceğiz. Tüm bunları topladığımızda doların 32’ye hatta 31’e düşmesi söz konusu olabilir” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.