Atilla Yeşilada: Rekor düşüşe hazır olun

Atilla Yeşilada: Rekor düşüşe hazır olun

Atilla Yeşilada yatırımcılara kötü haberi vererek uyarıda bulundu.

Pek çok yatırımcı elindeki maddi birikimi değerlendirmek için farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Tabii ki yatırım ne kadar çok kazandırsa da kaybettirme riskini içinde bulunduruyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada yatırımcılara dolar kurundaki kötü senaryoyu açıkladı.

Dolar TL tarafında üç aylık periyotta durgunlukta değişim gerçekleşti. Dolar güne yükseliş ile başlayarak 2 aylık 32,2 seviyesini aşarak 32,31 seviyesine geldi. Dolar tarafındaki yükseliş sonrasında borsa tarafında ise 10 bin 800 seviyesi sonrasında düşüş yaşayarak 10 bin 496 seviyesine geldi.

altin-dolar.jpg

DOLAR TL NE OLACAK?

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesinin ardından dolarda uzun süreli bir durgunluk yaşanıyordu. Bu durgunluk ile beraber hem yerli hem de yabancı yatırımcının ilgisi son dönemde mevduat faizlerine dönmüştü.

Dolar TL tarafındaki belirsizlik ise çoğu yatırımcının dikkatini çekmiş durumda. Doların geleceği ise şimdiden merak ediliyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, dolar tarafında öyle bir senaryo çizdi ki rekor düşüşe neden olacağını söyledi.

112086606-dolartl-001.jpg

YEŞİLADA: DOLAR KURU 20 TL’YE KADAR GİDEBİLİR

Yeşilada, dolar 31,90’a düşmesi durumunda oluşacak senaryoyu şu sözlerle dile getirdi;

“Herkes dolar satmaya başlar. Bütün finansal piyasalarda aşırı dalgalanma olur. Overshooting etkisi vardır. Para arzındaki artışın kısa dönemde döviz kurunu oynak duruma getirmesini yani döviz kurundaki yüksek oranlı sapmayı açıklayan teori olarak bilinir. Bu olursa dolar kuru 20 liraya da gider hiç şey yapamazsınız.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.