Atilla Yeşilada: Sıfıra kadar düşecek

Atilla Yeşilada: Sıfıra kadar düşecek

Atilla Yeşilada, ‘sıfıra kadar düşecek’ diyerek flaş açıklamada bulundu.

Enflasyon ile mücadele amacıyla Merkez Bankası faiz artırımına gitmişti. Faiz artırımı sonrasında enflasyon oranında yavaşlama başlasa da yükselişi durmamıştı. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, ‘sıfıra kadar düşecek’ diyerek enflasyona ilişkin senaryoyu açıkladı.

FAİZLER TARİHİ REKOR KIRDI

Türkiye’de faiz indirimleri ve NAS politikasının yaralarını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni ekonomik adımları ile sarmaya devam ediyor. Şimşek tarafında yapılan ilk adımlardan biri faiz artırımı oldu. Merkez Bankası, politika faizini hatta tarihi seviye olan yüzde 50’ye getirmişti.

1781058-0.jpg

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Faiz artırımı dışında ekonomik anlamda sıkılaştırma politikaları ile birlikte ekonomik anlamda döviz kuru baskılandı. Ancak enflasyonda yaşanan yavaşlama tam anlamıyla düşüşe geçemedi. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, yeni ekonomik politikaları ve enflasyonun geleceği hakkında bomba açıklamada bulundu.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

YEŞİLADA: SIFIRA KADAR DÜŞME İHTİMALİ VAR

Yeşilada, Erdoğan’ın bir faiz indirimi yapmasını beklemediğini ve olduğundaki senaryoda bir buçuk yıldaki bütün kazanımların heba olacağı söyledi. Yeşilada, enflasyon konusunda ise düşüşün olacağını belirtirken, “Enflasyon; temmuz, ağustos veya eylülde sıfıra kadar düşmesi ihtimali var. İnsanların bir miktar daha rahatlayacağı ve bunun halktan gelen pozitif geri aktarımı olacak. Bu durumun Erdoğan’ı daha da memnun edeceğini düşünüyorum” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.