İslam Memiş nokta atışı tarih verdi! Altın fiyatları rekor kıracak

İslam Memiş nokta atışı tarih verdi! Altın fiyatları rekor kıracak

Türkiye’nin en ünlü ekonomistlerinden biri olan İslam Memiş, Altın fiyatlarının rekor kıracağı dönemi tarih vererek açıkladı. İşte haberin detayları…

Altın fiyatları, bu hafta açıklanacak olan ve Fed'in bu yılki ilk faiz indiriminin zamanlaması konusunda daha fazla netlik sağlayabilecek olan kritik ABD enflasyon verileri öncesinde Çarşamba günü de baskı altında seyretti.

Dolar, rakiplerine karşı yüzde 0,1 değer kazanarak altının diğer döviz sahipleri için daha pahalı hale gelmesine neden olurken, 10 yıllık gösterge tahvil getirileri de yukarı yönlü hareketine devam etti.

Picture background

GRAM VE ÇEYREK ALTININ SON DURUMU

Türkiye’de gram altın fiyatı da küresel çapta yaşanan bu durumdan etkilenerek düşüşe geçti. Altının gram fiyatı bu sabah 2.620 TL seviyesine kadar gerilerken, çeyrek altın fiyatı 4.157 TL’ye ve Cumhuriyet altınının da fiyatı 16.917 TL seviyelerinde dolanıyor.

Picture background

TEMMUZ AYI İTİBARIYLA YÖN YUKARI

Altın fiyatları için çok kritik değerlendirmeler yapan, Türkiye’nin en başarılı piyasa uzmanlarından biri olan İslam Memiş, “Yılın ilk yarısı bitmek üzere. Altındaki bu baskılanma 1 hafta en geç 10 gün sürer, sonrasında yön yukarı çıkar. Temmuz ayı itibariyle altın fiyatları tarafında yeni rekor denemeleri göreceğiz. Son 2 aydır yatırımcılara Temmuz ayını işaret ediyorum. Yılın ikinci yarısında altın fiyatları tarafındaki yükseliş öngörüm hala devam etmekte. Yıl sonu gram altın beklentim 3000 ile 3500 TL arasında seyredeceği yönünde. Bu nedenle bu baskılanma çok kalıcı olmayacaktır. Yılın son düşüşleri olduğunu söyleyebilirim. Ons altında 2280 dolar, gram altında 2450 TL destek seviyesi var. Ondan sonra Temmuz ayı itibarıyla yön yukarı çıkacak. Altın satmak için iyi bir dönem değil. Altın almak için iyi bir dönem. Altın fiyatlarında Temmuz yolcuğu başlıyor. Altın fiyatlarında her ay rekor tazeleyerek yoluna devam edeceğini tahmin ediyorum. Dolayısıyla şu anki düşüşler bir alım fırsatı” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.