Atilla Yeşilada: Yıl sonu para basacak

Atilla Yeşilada: Yıl sonu para basacak

Atilla Yeşilada yıl sonu o yatırım aracının rekor kıracağını açıkladı.

Geleceğin para birimi olarak görülen kripto para borsasında dev düşüş yaşandı. Bitcoin son 1 ayda yüzde 23 düşüş yaşadı. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ise düşüş sonrası yıl sonu tahminini değiştirmeyerek rekoru açıkladı.

1 AYDA YÜZDE 23 DÜŞTÜ

Ocak ayında ABD’de tarafında Spot Bitcoin ETF’lerin onaylanması sonrasında bitcoin cephesinde 3 aylık periyotta 69 bin dolar rekorunu kırarak 73 bin dolara kadar gelmişti. Ancak son zamanlarda bitcoin tarafında balina olarak adlandırılan büyük yatırımcının çıkması sonucunda rekor düşüş yaşandı. 1 aylık veriye göre bitcoin yüzde 23 bandında düşüş yaşayarak 54 bin dolara kadar geldi. Bitcoinde yaşanan düşüşün ana sebebi ABD seçimleri işaret ediliyor.

bitcoinn.jpg

YÜKSELİŞ DÖNEMİNE GİRMİŞTİ

Halving dönemine giren bitcoinin kısa sürede rekor kırması bekleniyor. Bitcoin üretim hızının azaltılması sebebiyle fiyatının yükseleceği belirtiliyor. Bu noktada çoğu uzman kısa sürede rekor kıracağını öne sürüyor. Ancak yaşanan sert düşüşte yatırımcıyı tedirgin ediyor.

bitcoin.jpg

YEŞİLADA: SENE SONU PRİM YAPACAK

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, bitcoine ilişkin tahminini yineleyerek yıl sonunu işaret etti. Yeşilada, “Kripto yatırımlarının bireysel yatırımcılara yayılmasıyla yeni bir aşama başladı. Ben kriptoların aralıklı olarak başta bitcoini kastediyorum. Sene sonuna kadar prim yapacağı düşüncesindeyim” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.