ATM'lerde en sık kullanılan şifreler belli oldu! Derhal değiştirin

ATM'lerde en sık kullanılan şifreler belli oldu! Derhal değiştirin

Güvenlik uzmanları, ATM'lerden yapılan işlemleri gerçekleştiren vatandaşları siber saldırılara karşı uyarılarda bulundu. Bu şifreleri kullananların başı derde girebilir.

Güvenlik uzmanları, özellikle ATM’lerde kullanılan dört haneli PIN şifrelerinin hakkında endişe verici bulgular ortaya koydu.

Güvenlik uzmanları, vatandaşların ATM’de işlem yaptıkları sırada kullanmamaları gereken şifreleri ve almaları gereken tedbirleri tek tek sıraladı.

Picture background

Çoğu vatandaşın tercih ettiği basit kombinasyonların siber saldırganlar tarafından kolayca bulunabildiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle “1234” ve “0000” gibi en sık kullanılan şifrelerin hesap güvenliğini çok büyük riske soktuğunu açıkladı.

GÜVENLİK UZMANLARININ ÖNERİLERİ

Rastgele Sayılar Kullanın: Tahmin edilmesi zor rastgele sayı kombinasyonları seçmek siber saldırılara karşı sizi daha iyi korur.

Kişisel Bilgilerden Kaçının: Doğum tarihi, telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilir bilgileri şifre olarak kullanmaktan kaçının.

Şifreleri Düzenli Olarak Değiştirin: Belirli aralıklarla şifrelerinizi yenileyerek güvenliği artırın.

Farklı Şifreler Kullanın: Farklı hesaplar için farklı şifreler belirleyin ve aynı şifreyi birden fazla hesapta kullanmaktan kaçının.

Picture background

Güvenlik uzmanları, bu basit adımları takip ederek kişisel veri ve finansal bilgilerinizi koruma altına alabileceğinizi dile getirirken, dört haneli PIN şifrelerinin 10 bin olası kombinasyona sahip olduğunu da hatırlatıyorlar.

EN ÇOK KULLANILAN ŞİFRELER

1004

2000

4444

2222

6969

EN AZ KULLANILAN ŞİFRELERİ

8557

8438

9539

7063

6827

0859

6793

0738

6835

8093

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.