ATM’lerden para çekilemiyor ‘Şikayetler ardı ardına yağıyor’

ATM’lerden para çekilemiyor ‘Şikayetler ardı ardına yağıyor’

Türkiye’nin dört bir yanında şikayetler arttı. ATM’lerden para çekilemiyor.

Milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı nedeniyle tatile çıkarken büyükşehirlerde nüfus sayısı büyük ölçüde azaldı. Tatile giden vatandaşlar ise büyük şok yaşadı. Türkiye'nin farklı illerindeki ATM'lerde sorunlar yaşanmaya başladı.

Türkiye'de toplam 49 bin 847 adet ATM mevcut. Geçtiğimiz günlerde ATM’lerde 10, 20 TL gibi kağıt paraların bulunmaması çok konuşulmuştu. Bunun üzerine şimdi ATM2lerde normal para krizi çıktı.

atm-den-para-cekenler-yandi-artik-bu-kadar-daha-para-odeyecekler-1200-143861.webp

PARA ÇEKME ÜNİTESİNDE ARIZA

Arife günü para çekmek isteyen birçok vatandaş, ATM'lerde "Para çekme ünitesinde arıza" veya "Çekmek istediğiniz tutar ödenememektedir" gibi uyarılarla karşı karşıya kaldılar.

Arife günü başlayan bu sorun bayramın birinci günü de devam ederken özellikle 15 Haziran'da maaş alan memurlar ve bayram harçlığı dağıtmak isteyenler için büyük bir soruna neden oldu.

img-1717808048-jpeg.webp

Vatandaşlar, gün içinde 10-15 ATM'yi dolaşmasına rağmen nakit para çekemedi. Kurban pazarlarında da nakit para sıkıntısı nedeniyle ödeme yapılamayınca bu kriz EFT yoluyla çözülmek zorunda kalındı. Öte yandan sosyal medyada birçok vatandaş tepkisini dile getirdi.

Ardı ardına paylaşım yapan sosyal medya kullanıcıları bir çok yeri gezdiklerini ancak ATM’lerden para çekemediklerini ifade etti.

13-c2vyjpg.webp

BDDK UYARI GÖNDERDİ

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre, konuya ilişkin Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, ATM'lerde yaşanan nakit sıkıntısına değindi.

İbrahim Güllü, Kamu-özel tüm bankaların ATM'lerinde bu sorunun yaşandığını para olan ATM'lerin önünde ise kuyruk oluştuğunu dile getirdi. Bankaların oluşabilecek bu sorun karşısında hiçbir önlem almadığını dilet getiren Güllü, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) bu sorunla ilgili bankalara bir uyarı gönderileceğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.