Mert Başaran: Bu yatırımı yapan erken emekli olacak

Mert Başaran: Bu yatırımı yapan erken emekli olacak

Ünlü ekonomist Mert Başaran, çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Pek çok vatandaş elindeki birikimi değerlendirmek için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Fakat yatırım yapılırken hem kazanç sağlarken hem de kayıplara neden oluyor. Bu noktada ünlü ekonomist Mert Başaran, çok kazandıracak yatırım aracını açıkladı.

Bireylerin veya kurumların sermaye, zaman veya herhangi bir kaynağı bir kazanç elde etmek hedefiyle değerlendirmesi için yatırımlar gerçekleştirir. Yatırım yaparken genellikle riski düşünülür ve belirli bir getiri hedeflenir. Yatırım yaparken kişiler genellikle hisse senetleri, tahviller, emtialar, gayrimenkul ve fonlar gibi varlıklara yatırım yapar.

1702023361-mevduat-faizinde-yaris-hizlandi-banka-faizi-yuzde-50ye-dayandi.webp

Bireysel emeklilik sistemi ise son dönemlerde uzun dönem düşünen yatımcılar için büyük bir fırsat sunuyor. Fon yatırımı da aynı şekilde çeşitli varlıkların uzman isimler tarafından hazırlanması ile risksiz ve uzun yatırım anlamında güzel kazançlar sağlıyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran’da bu konuya ayak bastı.

65410419a468601a8c509789.jpg

BAŞARAN: ERKEN EMEKLİ OLABİLİRLER

Başaran BES yatırımcılarına seslenerek erken emeklilik imkanını anlattı:

"Bireysel emeklilik sistemi, para biriktiremeyen birçok kişiye para biriktirmeleri için bir fırsat sunarak hayatlarına katkı sağlayabiliyor. Hisse senedi alıp para kazanma imkanı olmayan insanlar, yurt içi ve yurt dışı hisse senetlerine yatırım yaparak Türkiye'deki şirketlerden Koç gibi yatırımlara ortak olarak paralarını artırabiliyorlar. Bu sayede farkında olmadan para kazanabiliyorlar. Aynı zamanda size kazandıran fonlar da bulunmaktadır. Ancak bu paraları büyütürken dikkatli olmak ve gereksiz harcamalardan kaçınmak önemlidir. Geçmişte bazı insanlar, biriktirdikleri parayı abuk subuk harcamış olabilirler, ancak sabırlı bir şekilde beklerlerse bu birikimlerin değeri artabilir. Böylece uzun vadede ev sahibi olabilir veya erken emekli olabilirler. Bu tür durumlar nedeniyle, insanların doğru yatırım kararları alması önemlidir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.