Avrupa basınından Milli Takımımız için şok sözler: Öğrenmeleri gereken...

Avrupa basınından Milli Takımımız için şok sözler: Öğrenmeleri gereken...

Avrupa basını Avrupa Şampiyonası Çeyrek Final mücadelesinde Hollanda ile karşılaşacak A Milli Takımımız hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2024) F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle tamamlayan ve Son 16 Turu'nda favori gösterilen Avusturya'yı eleyerek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımız, Avrupa basını tarafından 'öngörülemez' bir ekip olarak anılıyor.

3asdsda.jpg

Ay-Yıldızlı ekibimizi yakından takip eden Avrupa basını, Avusturya karşısında yapılan tahminlerin yanlış çıktığını ve yarın oynanacak çeyrek finaldeki Hollanda maçında da net bir favori olmadığını belirtiyor.

İtalyan basınından Fantasyteam, iki takımın karşılaşmasını analiz ederek şu yorumu yaptı:

"Hollanda favori olarak gösteriliyor, ancak Vincenzo Montella'nın öğrencilerini hafife almamak gerekir. Hollanda, sadece Romanya karşısında güçlü bir oyun sergiledi. Türkiye ise büyük takımlar arasında yer alıyor. Belki de bu noktaya geleceklerini öngörmek zordu, ancak 2008 yılından sonra böyle büyük hayaller kurmamışlardı. Şimdi ise öngörülemez bir takım var."

3asdsda-001.jpg

Belçika basınından Voetbal, komşusu Hollanda'yı Türkiye'nin potansiyeli konusunda uyardı. A Milli Takımımız'ın üst düzey futbolculardan oluştuğu ve güçlü duygular konusunda son derece başarılı bir ekip olduğu vurgulandı. Haber başlığında, "Portakallar çeyrek finalde Türkler'den korkmalı" denildi. Özellikle Hollanda doğumlu futbolcumuz Ferdi Kadıoğlu'nun bu sezonki çıkışı ve turnuvadaki başarısı hatırlatıldı.

3asdsda-002.jpg

Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Almanya'da ise Türk taraftarların coşkusu gündem oldu. De.nachrichten adlı haber sitesi, vatandaşlarımızın tutkusuna dikkat çekti ve şu yorumu yaptı:

"Gazeteciler, Türk taraftarları beğeniyor. Muhabirimiz tutkularına hayran kaldı. Şehir merkezlerinde ve statlarda adeta bir savaş çığlığı var. Türkler bulaşıcı tutkularıyla diğer takımları da etkiliyor. Bu duygular heyecan verici ve bulaşıcıdır. Ancak bu taraftarların öğrenmeleri gereken bazı şeyler de var."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.