Aydın-Muğla arası deniz seyahati başlıyor

Aydın-Muğla arası deniz seyahati başlıyor

Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediyelerinin işbirliğiyle, Bodrum Turgutreis ile Aydın Didim arasında başlayacak deniz otobüsü seferleri, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda hizmete giriyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim vaatleri arasında yer alan bu proje, özellikle yaz aylarında karayollarında yaşanan trafik yoğunluğuna alternatif bir çözüm sunmayı hedefliyor. Bodrum-Turgutreis-Didim seferleri Kabotaj Bayramı'nda, Fethiye-Marmaris seferleri ise 2 Temmuz'da başlayacak.

1 Temmuz Pazartesi günü Didim D-Marin Yolcu İskelesi'nde düzenlenecek açılış törenine Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanları katılacak. Bu yeni hatta kullanılacak 450 kişilik deniz otobüsleri ile Didim-Turgutreis arası bir saat, Turgutreis-Bodrum arası ise 35 dakika sürecek. Aynı zamanda 2 Temmuz'da başlayacak Marmaris-Fethiye arası seferler ise yaklaşık 2 saat sürecek ve yolcular Ege’nin kıyılarını denizden keşfetme fırsatı bulacak.

Bu yeni deniz ulaşım hattının, bölge turizmine katkı sağlaması ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri arasında önemli bir yer edinmesi bekleniyor.

aw234469-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.