Aydın'da kaçak ürünlere sürpriz baskın

Aydın'da kaçak ürünlere sürpriz baskın

Aydın'da bitki koruma ürünlerinin satış ve depolanmasına yönelik il genelinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Altıntaş'ın da katılımıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda bitki koruma ürünlerinin satış ve depolanmasına yönelik il genelinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde, kaçak ve sahte ürünlere karşı göz açılmadığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yürütülen plan kapsamında, ülke genelinde eş zamanlı olarak başlatılan denetimler kapsamında Aydın'da da titiz kontroller yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Altıntaş, denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu denetimlerin amacı, bakanlıkça onay almamış, kayıt dışı ve izinsiz bitki koruma ürünü satış veya depolama yerlerinin bulunup bulunmadığını, bakanlıkça kullanımı sonlandırılmış, sahte, kaçak ve ruhsatsız bitki koruma ürünlerinin satışının yapılıp yapılmadığını, bitki koruma ürünlerinin pazarlarda, özel araçlarda seyyar veya gezgin satıcılar tarafından satılıp satılmadığını, Aydın'da faaliyet gösteren bayi veya toptancılar tarafından bitki koruma ürünlerinin internet üzerinden satışının yapılıp yapılmadığını, bayi veya toptancılar tarafından Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi kullanılmadan bitki koruma ürünü satışı yapılıp yapılmadığını, bayi veya toptancılar tarafından mevzuatta belirtilen kayıtların tutulup tutulmadığını tespit etmektir" dedi.

Denetimler sonucunda herhangi bir kaçak veya sahte ürün bulunmadığı belirtilirken, mevzuata aykırı durumlar tespit edilenlere yasal işlem uygulanacağı ifade edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.