Bahçelievler'de 4 katlı bina çöktü

Bahçelievler'de 4 katlı bina çöktü

Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde 4 katlı bir bina kısmen çöktü.

Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde sabaha karşı meydana gelen olayda 4 katlı bir bina kısmen çöktü. Çökmenin etkisiyle yan binalarda da hasar oluştu. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Bina sakinlerinden Ayhan Taşkın, yaşadıkları dehşeti anlattı. Taşkın, "Yan binada oturuyorum. Bizim binamızda da büyük hasar var. Yatak odası komple gitti. Olay sırasında uyuyorduk. Bir gürültü duydum ve kalktım. Duvar yıkılmak üzereydi, zor bela çocukları kurtardım. Çok korktuk. Kapıyı kırarak çocukları yatak odasından çıkardım" dedi.

aw234755-01-1.jpg

"DEPREM SANDIK"

Harun Kolal isimli bir diğer görgü tanığı ise, "Bir gürültü duyduk ve deprem sandık. Camlara koştuk ve binanın çöktüğünü gördük. Tam karşımızda bir inşaat çalışması vardı. Vinçler çalışıyordu. Sarsıntıyı ana caddeden bile hissediyorduk. Zaten bu binaların hepsi eski" diye konuştu.

Mahalle sakini Zeynep Dernek ise kentsel dönüşüm yapılmasının gerekliliğini vurgulayarak, "Bu mahallenin hepsi eski binalardan oluşuyor. Burada bir inşaat çalışması var ve evlerimiz sallanıyor. Kamyon bile geçse binalarımız sallanıyor" dedi.

aw234755-05.jpg

Olay yerine gelen ekipler, incelemelerde bulunarak hasarlı binalarda tahliye çalışması başlattı.

1980 YILINDA BİNA YAPILDI

1980 yılında yapıldığı öğrenilen binada bir süredir çatlaklar oluştuğu ve vatandaşların bu nedenle tedirginlik yaşadığı öğrenildi. Vatandaşlar tarafından olay öncesinde boşaltılan bina, çökmeden önce cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi.

aw234755-03.jpg

GÜL: ÇOK SAYIDA EKİP OLAY YERİNDE

İstanbul Valisi Davut Gül ise X hesabı üzerinde detaylara ilişkin son bilgiyi şu şekilde paylaştı;

"Perşembe günü saat 04.45 sıralarında Bahçelievler İlçesi Zafer Mahallesi Yadigar Sokakta bulunan zemin 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Olay yerine çok sayıda Afad, itfaiye , 112 acil ve emniyet ekibi sevk edilmiştir. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralanan ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmıştır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.