Bakan açıkladı! Evlilik kredisinin yatacağı tarih değişti

Bakan açıkladı! Evlilik kredisinin yatacağı tarih değişti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı nedeniyle Aile ve Gençlik Fonu'nun ikinci etap ödemelerini öne aldıklarını ve bugün itibarıyla hesaplara yatıracaklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanarak Mayıs ayında resmi nikâhlarını kıyan bin 203 çifte toplamda 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacaklarını belirtti.

Bakan Göktaş, aile kurumunu desteklemek ve gençleri sosyal risklere karşı korumak amacıyla Aile ve Gençlik Fonu'nu kurduklarını, aile kurmayı sürekli teşvik ettiklerini ve aileleri güçlendirmenin ana hedefleri olduğunu vurguladı. Ayrıca, gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı adımlar atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklediklerini söyledi.

dsafsdg.jpgProjeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresinden alındığını hatırlatan Bakan Göktaş, başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağladıklarını ifade etti.

Bugüne kadar Aile ve Gençlik Fonu'na 9 bin 992 çiftin başvurduğunu belirten Bakan Göktaş, bu çiftlerden şartları sağlayan 2 bin 976'sına evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini bildirdi.

Bakan Göktaş, gençleri aile kurma yolunda yalnız bırakmadıklarını ifade ederek, Cumhurbaşkanının vizyonuyla hayata geçirilen projenin pilot uygulamasını Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da gerçekleştirdiklerini söyledi.

adsgasdfg.jpgİLK ÖDEMELER ONLARA YATIRILACAK

İlk ödemelerin eğitim programlarına katılarak resmi nikâhı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerin hesaplarına yatırıldığını, Kurban Bayramı dolayısıyla öne alınan ikinci etap ödemelerin ise bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını belirtti. Mayıs ayında resmi nikâhlarını kıyan bin 203 çifte toplamda 180 milyon 450 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.

Son olarak, Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru yapan ve şartları sağlayan çiftlere peyderpey ödemelerin yapılacağını ve bu desteğin ilerleyen süreçte tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.