Bakan Dönmez açıkladı: 4 milyon haneye 3 milyar TL destek

Bakan Dönmez açıkladı: 4 milyon haneye 3 milyar TL destek

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 4 milyon haneye 3 milyar TL destek yapılacağı açıklamasında bulundu.

Meclis Genel Kurulu tarafından gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde bütçe sunumu yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 4 milyon haneye 3 milyar TL yardım yapılacağı açıklamalarına yer verdi.

Bakan Dönmez sunumunda, "Isınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL''lik yardım yapılacak" diye konuştu.

İhtiyaç sahibi hanelere elektrik tüketim desteği verilmesine yönelik düzenleme kapsamında; 2019-2022 Ekim döneminde 9,5 milyar TL tutarında elektrik tüketim desteği verildiğini de anımsatan Bakan Dönmez, "2022 Ocak-Ekim döneminde ise 2,4 milyon hane 3,4 milyar TL tutarında destekten faydalanmıştır. 

2021 yılında ülke genelinde 2 milyon aileye 1,8 milyon ton kömür teslim edilmiş olup 2022 yılında da kömür yardımı devam etmektedir. Ayrıca ısınma yardımı alan hanelere verilen desteklere doğal gaz desteği de dahil edilmiştir. Buna göre, yaklaşık 4 milyon haneye senelik 3 milyar TL''lik yardım yapılacak olup 2022 Ocak-Ekim döneminde 331 bin haneye 114 milyon TL doğal gaz tüketim desteği sağlanmıştır" açıklamasında bulundu.

''ENERJİDE TAM BAĞIMSIZ OLMAK VİZYONUMUZDUR''

Bakan Dönmez, Türkiye Yüzyılında Türkiye''nin, enerji ve maden alanında kendi kendine yeten bir ülke haline geleceğini vurgulayarak,

"Enerjide tam bağımsız olmak, geleceğimizi aydınlatan vizyonumuzdur.  Dünyadaki beş sondaj gemisinden biri olan, 7''nci nesil, en son teknolojiyle donatılmış 4''üncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han''ı dahil ettiğimiz güçlü filomuz yeni keşifler için çalışmalarına ara vermeksizin devam etmektedir. Son üç yılda dünya çapında keşifler yaptık. Rezerv büyüklüğü açısından Sakarya gaz sahası Tuna-1 kuyusunda gerçekleştirilen keşif, 2020 yılında denizlerde yapılan dünyanın en büyük keşfidir. 

Amasra-1 kuyusunda yapılan keşif ise 2021 yılında gerçekleştirilmiş dünyanın ikinci büyük keşfi olmuştur. Kara alanlarında da yeni keşif ve üretim artışlarımız devam ediyor. Son 5 yılda TPAO tarafından yapılan hidrokarbon üretimi yaklaşık yüzde 70 artmıştır.  Toplam 540 milyar m3''lük doğal gaz keşfi sonrasında, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı saha geliştirme projesini yaklaşık 2,5 yıl gibi rekor bir sürede tamamlayarak Cumhuriyetin 100''üncü yılında yerli gazımızı milletimizle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda derin deniz tabanındaki 170 kilometrelik boru hattının serim işlemini tamamladık. Test ve devreye alma işlemleri ise devam etmekte olup Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi''ndeki çalışmalarımızı da önemli ölçüde tamamladık." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.