Engellilere Bireysel Eğitim Desteği'ne Zam!

Engellilere Bireysel Eğitim Desteği'ne Zam!

Okullarda ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi yeni yılda engelli bireylere verilecek destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı belli oldu.

Engelli bireyler rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görürken bu eğitimin bedelinin bir bölümü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından engelli bireyler rehabilitasyon merkezlerinde eğitim bedellenin bir kısmı karşılanmakta. Yeni yılda Özel okul ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde verilecek destek bütçenin bir bölümü netleşti.

Milyonlarca öğrenciye eğitim desteği! Bakanlık harekete geçti: 1.611 TL  yardım yapılacak! - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı''nın, 2023 Yılı Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireylere Verilecek Eğitim Desteği Tutarlarına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete''nin bugünkü sayısında yayınlandı.

75 bin öğrenci ilk kez eğitim desteği alabilecek

Özel eğitim okulları ile rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitiminin bütçeden karşılanacak kısmı, katma değer vergisi (KDV) hariç bireysel eğitim için aylık 2 bin 421 lira, grup eğitimi için aylık 678 lira olarak belirlendi.

Öğrenciler eşit eğitim istiyor| Haberler

1 Ocak''ta itibaren yürürlüğe girecek olan bütçedeki ödenekten karşılanmayan bölümü ilgililer ödeyecek. Belirlenen tutarlar, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten, bu tutarları aşan kısmı ise ilgililer tarafından karşılanacak.

Öğrencilere 1000 TL burs desteği veriliyor! 2022 Eğitim desteği başvurusu  nasıl yapılır? - Haber 7 GÜNCEL

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.