Bakan Yerlikaya açıkladı: 5 şehidimiz, 22 yaralımız var

Bakan Yerlikaya açıkladı: 5 şehidimiz, 22 yaralımız var

TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 5 şehidimiz, 22 yaralımız var” dedi.

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ), yerleşkesinde terör saldırısı gerçekleştirildi.

Olay yerine çok sayıda güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Saldırıda yaralananlar, kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

“MAALESEF ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" dedi.

“3 ŞEHİDİMİZ 14 YARALIMIZ VAR”

Bakan Yerlikaya, ikinci paylaşımında ise, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya daha sonra yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısını 4 olduğunu kaydetti.

Bakan Yerlikaya, ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada ise hayatını kaybedenlerin sayısının 5'e, yaralıların sayısının ise 22'ye yükseldiğini duyurdu.

Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22. Büyük ihtimalle saldırıyı terör örgütü PKK'nın yapmış olduğunu değerlendiriyoruz

TUSAŞ'ın önünde operasyon bittikten sonra 2 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini açıklamıştık. Kimlik tespit süreçleri devam ediyor. Bu tespitler sonrası hangi terör örgütünün saldırıyı gerçekleştirdiğini açıklayacağız."TUSAŞ saldırısında şehit sayısı 5'e çıktı. Ali Yerlikaya açıkladı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.