Bakanlık 'Acilen' diyerek uyardı! Bunu yapana 100 bin TL ceza kesilecek

Bakanlık 'Acilen' diyerek uyardı! Bunu yapana 100 bin TL ceza kesilecek

Ticaret Bakanlığı 'Acilen' diyerek çok kritik bir uyarıda bulundu. Bunu yapan kişilere her seferinde 100 bin TL ceza kesilecek.

Ticaret Bakanlığı, emlak sektörü için kritik bir uyarıda bulundu. Yetki belgesi olmadan faaliyet gösteren emlak alım satım platformları para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Bakanlık, geçen yıl yapılan düzenlemeleri hatırlatarak, emlak alım satımı için yetki belgesi almanın zorunlu olduğunu ve bu belge olmadan faaliyet gösterenlerin cezalandırılacağını vurguladı.

kira-fiyatl.jpgHER İHLAL İÇİN 100 BİN TL

İnternet üzerinde emlak ilan platformlarında yer alan yanıltıcı ve sahte ilanları önlemek, kötü niyetli kişilerin fiyat manipülasyonunu engellemek amacıyla getirilen bu düzenlemelere uymayan sitelere her ihlal için 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanabileceği belirtildi.

Geçen sene yapılan düzenleme kapsamında, emlak ilanlarında yer alan taşınmazların, ilan veren üyeye veya onların yakınlarına ait olması gerektiğini hatırlatan bakanlık, bu bağlamda yetki belgesi alınmasının önemine dikkat çekti.

Yetkisiz emlakçı ve internet sitelerinin kayıt altına alınmasını hedefleyen bu düzenleme, konut ticareti yapan emlak işletmelerine, diğer tüm şartları sağlamaları halinde mesleki deneyim şartı aranmaksızın yetki belgesi alma imkanı tanıyor.

konut-1.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.