Palamudun fiyatı düştü!

Palamudun fiyatı düştü!

Samsun’da geçtiğimiz hafta tanesi 150 TL’ye satılan kiloluk palamutun fiyatı, balığın yeniden Türkiye karasularına dönmesiyle birlikte 80 TL’ye düştü.

1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla vatandaşın da balıkçıların da yüzünü güldüren palamut, Rusya’ya doğru gerçekleştirdiği göçün ardından tekrar Türkiye’ye döndü. Balıkçıların belirttiğine göre, iyice yağlanan palamut şu an bolca avlanıyor ve dolaplarda saklanmaya uygun hale gelmiş durumda.

aw301884-02.jpg

Balıkçı Onurcan Köse konuyla ilgili olarak, "Geçen hafta Türkiye karasularından uzaklaşan palamut tekrar sularımıza döndü. Bu hafta tezgahlarda bolca palamut var. Şu an tanesini 80 TL’ye, 4 tanesini ise 300 TL’den satıyoruz. Vatandaşlar palamuda büyük ilgi gösteriyor. Yavaş yavaş hamsi de tezgahlarda yerini almaya başladı ve o da oldukça iyi satılıyor. Palamutların ağırlığı 1 kilonun üstünde ve yağlı oldukları için tam olarak dondurmalık hale geldiler. Vatandaşların bu fırsatı kaçırmayıp palamut alıp saklamalarını öneriyoruz" dedi.

aw301884-07.jpg

Vatandaşlar ise fiyatların düşmesinden ve palamutların boyutlarından memnun olduklarını belirterek en çok tercih ettikleri balığın yine palamut olduğunu ifade etti.

Balıkçı tezgahlarında palamutun yanı sıra mezgit ve barbun kilo 50 TL, istavrit kilo 80 TL, levrek kilo 270 TL, çinakop kilo 200 TL ve hamsi kilo 150 TL'den satışa sunuluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.