Ramazan ayında Türk mutfağının geniş lezzet yelpazesi, büyük Ramazan sofraları için birbirinden lezzetli yemek alternatifleri sunuyor. Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan baklava da ramazan sofralarının ön plana çıkan tatlıları arasında yer alıyor.
YAPIMI ZAHMETLİ BULUNUYOR
Yapılışı çok aşamalı ve zahmetli bir tatlı olarak bilindiğinden baklava genellikle özel günlerde tercih ediliyor. ancak ustaların tarifiyle bunun yapılışını kolaylaştırmanın ve lezzetini artırmanın yöntemleri bulunuyor. Damakları şenlendiren bu lezzet evde de usta aşçıların elinden çıkmış gibi çıtır çıtır yapılabiliyor. İşte çıtır çıtır baklavanın püf noktaları…
ZAMANDAN VE BÜTÇEDEN TASARRUF
Yufkayı hazır almanız zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak ilk adım isteye göre bir kase ceviz kullanabilirsiniz. Ancak ceviz kullanmak istemiyorsanız, bütçenizi sarsmamak adına Antep fıstığını tercih edemiyorsanız, bu noktada ıspanakları bilenderdan geçirerek kek harcı haline getirdikten sonra işleminin ardından rondodan geçirip yalancı Antepfıstığı elde edebilirsiniz. Baklavayı çıtır çıtır yapın esas püf noktası şerbeti..
PÜF NOKTASI
Eğer şerbeti biraz kıvamlı bir şekilde kaynatırsanız, bununla birlikte birlikte hazırlama işleminde önceliği şerbet hazırlığına verirseniz, Ustalar tatlımızın daha lezzetli olacağını söylüyor.
Malzemeler;
10 adet hazır baklava yufkası
1 kâse ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu