En çok tüketilen ve küflenmeye yatkın besinlerden biri olan ekmek, çevresel koşullara bağlı olarak bozulabilir.
Özellikle nemli ortamlarda saklanıyorsa, bu durum mikroorganizmaların üremesine yol açar ve sonuç olarak ekmek üzerinde küflenme oluşabilir.
Hijyenik olmayan saklama yöntemleri arasında, uzun süre dışarıda bekletmek ve hava koşullarına maruz bırakmak gibi durumlar, küflenmeyi hızlandırabilir.
Ancak, bu sorunu çözmek için eklemlerinizin yanına koyacağınız baharatlar kullanabilirsiniz.
Bu yöntemle, küflenme derdine son verebilirsiniz.
BİRER TUTAM YANINA KOYUN
Ekmeği sakladığınız alanın etrafına birer tutam tuz ve karbonat koymak ekmeğinizin raf ömrünü uzatacaktır.
Uygun koşullarda sakladığınızda ise daha uzun bir süre taze kalmasını sağlayabileceksiniz.
Bu nedenle ekmeğinizi hava almayacak bir kap içinde, yanına tuz ve karbonat ekleyerek sakladığınızda, hem küf oluşumundan kurtulmuş olacaksınız hem de ekmeklerinizin bayatlamadan daha uzun süre tazeliğini koruyabileceksiniz.