Bayram tatili ulaşımında fiyatlar zirve yaptı! 4 kişilik bir ailenin maliyeti dudak uçuklattı

Bayram tatili ulaşımında fiyatlar zirve yaptı! 4 kişilik bir ailenin maliyeti dudak uçuklattı

Yüksek enflasyon, Ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle hemen hemen her ürün ve hizmete zam gelirken tabi ki bayram öncesi ulaşım fiyatları da zirve yaptı.

Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Birçok vatandaş kurban kesmek yada yaz tatili yapmak için memleketine yada tatil beldelerine gitmeye başladı. Ama gidenler kadar maalesef artan maliyetlerden dolayı gidemeyen vatandaşların sayısı da epey bir fazla.

Kurban Bayramı yaklaşırken ulaşım bilet fiyatlarına yüzde 20-30 oranında zam yapıldı. İstanbul’dan Anadolu’daki yakın bir şehre gidiş-dönüş otobüs bileti, dört kişilik bir aile için 12 bin lirayı bulurken, aynı güzergah için uçak biletleri 40 bin lirayı aşıyor.

Beş günlük araç kiralama maliyetleri ise akaryakıtla birlikte 30 bin lirayı buluyor hatta bazen aşabiliyor.

Picture background

ULAŞIM MALİYETLERİNDEKİ ZAMLAR

Ramazan Bayramı’nda aynı güzergâhlara olan bilet fiyatları ile bugünkü fiyatlar arasında büyük bir artış yaşandı. Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli'nin haberine göre, 30 Mart 2024 tarihinde İstanbul-Konya otobüs bileti kişi başı 900 lira iken, üç ay sonra bu fiyat 1.200 liraya yükseldi.

Bayram tatili öncesinde ulaşım maliyetleri ciddi şekilde arttı. İstanbul'dan Anadolu’ya otobüsle gidiş-dönüş bilet fiyatları 12 bin lirayı geçerken, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine olan fiyatlar 16 bin lirayı aşıyor. Beş günlük araç kiralama maliyeti ise 30 bin lirayı buluyor. Uçak biletleri de oldukça pahalı.

Picture background

YOĞUNLUK FİYAT ARTIŞINA NEDEN OLUYOR

Otobüs firmaları, yoğun talebi karşılayabilmek için ek seferler düzenlemeye başladı. Ancak bu durum bilet fiyatlarına da yansıyor. Otobüs firmaları yetkilileri, fiyat artışlarının sebebini akaryakıt ücretlerine değil, yoğunluk nedeniyle düzenlenen ek seferlerin maliyetlerine bağlıyor.

turk-lirasi.jpgUÇAK BİLETLERİNDEKİ BÜYÜK ARTIŞ

Uçak bilet fiyatları da oldukça yüksek. İstanbul'dan İzmir'e gidiş-dönüş için dört kişilik bir aile 40 bin lirayı gözden çıkarmalı. Daha uzak mesafelerde ise bu rakamlar daha da artıyor. Ayrıca yer bulmak da zorlaştığı için, uçakla seyahat etmek isteyenlerin hızlı davranması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.